Valborg

Måndagen efter påsk måste man byta till sommardäck i Norge läste Daniel glatt i tidningen och skyndade ut att byta däcken. Vi vill ju självklart inte ha några böter och att det fortfarande ligger lite snö kvar där det har funnits stora högar betyder ju inget. Det är ju trots allt slutet av april och nån mer snö kan vi ju absolut inte få.
Glada i hågen drog vi iväg på fjälltur med två kompispar, på väg upp på fjället inser vi att det faktiskt ligger snö här men vägarna är torra så då går ju allt bra. Första natten börjar snön lava ner och vi inser att det kan bli tufft att komma ner igen, men andra dagen är det blött och snön på vägen börjar försvinna. Barnen bygger en snöborg stor nog för en vuxen att stå upprest i och en snömann, på valborgsmässoafton!!! Kära nån så länge har jag nog aldrig sett snö förut.  Vi går lugnt i säng trygga med att all snö på vägen kommer att vara borta i mogon bitti och vi inte kommer att få några problem alls att komma hem. Vi vaknar tidigt på morgonen 1 maj tittar ut genom fönstret och snön lavar ner igen!!!
Vi fick köra sakta ner från fjället med en bil framför som körde upp hjulspår och en bil bakom så gick allt bra. När ska vi egentligen börja fatta att vi bor i Norge och allt inte är platt som en pannkaka. Bara för att det inte är snö hos oss betyder ju inte det att det inte är snö inåt landet upp i fjällen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0