Taxi og rolig post

Idag var första dagen som Jennifer skulle ta taxi till skolan. Hon var så stolt över att få åka själv till skolan, hon skröt till alla hon känner, brorsan var avundsjuk, kompisen sur över att inte hon fått åka taxi när hon gick i ettan. Det var en mycket stolt tjej som hoppade ur sängen och sprang ut för att vänta på taxin. Nu var ju inte Jennifer den enda som var ny i taxin så den var lite sen. Chauffören var lite stressad, sa vad hon hette och gav mig sitt visitkort. Jennfier som för tillfället är van att vara centrum tyckte det var lite konstigt att chaffören bara presenterade sig men inte frågade vad hon heter(något chauffören säkert hade fått veta från skolan) så hon säger högt:
-"Jeg heter Jennifer"
Chaffören blir tyst och visar  Jennifer var i taxin hon ska sitta. En strålande stolt liten tjej vinkar hejdå coh åker ensam till skolan, hon blir stor allt för frort.

Rasmus gick ut för att hämta posten idag och var helt salig när han kom in igen.
-"Mamma, det kom morsom post!!!!!"
Jag trodde han menade reklam från leksaksaffärer, men han brukar inte bli så exalterad över det.
-"Det er en pakke mamma, se!!"
Det visade sig vara mycket uppskattade packet från tante Milla som varit i USA. Rasmus fick små smällare som han kastat runt sig hela dagen och armband som lyser i mörkret. Jennifer fick små mattekort att öva pluss och minus med. Hon var så stolt under lunschen när vi övade. För att hon skulle känna sig duktig drog jag på mina svar men det var tydligen inte uppskattat.
-"Hvorfor går det så treigt for deg da?" och ett överlägsent leende var tacken jag fick för det.

1:a skoldagen!!

Idag har Jennifer börjat skolan, igår var hun väldigt glad och nervös och ordnade ryggsäcken och pennorna, matboxen och inneskorna. Imorse var det inga sura miner. Hon kom till skolan halv tio och  blev uppropad, barnen fick gå in själva en stund innan föräldrar fick komma in i klassrummet. Efter lunch och utelek med faddrarna så var skoldagen slut. Dagen firades på McDonalds med en klasskompis från dagis.
Nu har vi precis avslutat dagens läxor och plastat in matteboken. Jennifer längtar redan till imorgon och fredag när hon får skolskjuts för första gången.

Lite bilder från dagen och nya tillbehören:

Stolt och nervös Jennifer
Jennifer med klasskompisarna hon gått på dagis med


Jennifer vågade inte riktigt titta fröken i ögonen när hon fick matteboken:)

Nedräkningen fortsätter

På onsdag är det dags och nu ser det ut som hon är tillräckligt frisk för att börja skolan, längtan börjar åter visa sig  i ögonen på Jennifer, hon är inte lika blå-röd under ögonen och energinivået har gått upp ett hack jämfört med förra veckan. Det är fortfarande en del kvar för att hon ska bli helt frisk och energinivået och immunförsvaret är där det ska vara men utslagen börjar torka in så då är smittar hon inte längre och vi tror att hon orkar skolan. Fritids får vi vänta med tills hun återfår lite mer men det känns skönt att hon kan få börja skolan i alla fall.

Sågningen fortsätter och brädan blir kortare och kortare...


Nedräkning till skolstarten

Jennifer börjar skolan nästa onsdag och har börjat nedräkning till skolstarten. Idag har vi varit och köpt ny ryggsäck, nytt pennfodral, innetofflor och en ny matlåda. Hon har varit i affärer och tittat hela sommaren och läst varje reklamtidning som kommit i brevlådan, efter mycket fram och tillbaka bestämde hon sig och idag åkte vi till affären för att handla denna väl utvalda och efterlängtade ryggsäck.

Idag gjorde hon en almacka med sin far så hun kan räkna ner till skolstarten själv, hun var så stolt. Rasmus fick en sympatialmanacka så han också kan räkna ner till Jennifer börjar skolan. Han ville räkna ner till sin egen skolstart men det blev lite för länge:) 


Bara 7 dagar kvar:) 


RSS 2.0