Ska jeg slå han å?

Rasmus och Jennifer var hemma hos sina vænner J och N hærom dagen. Alla fyra lekte inne på samma rum men lilla J som bara ær ett och ett halvt år gjorde sjælvklart inte alltid som de andra ville. Nær han hade tænt och slæckt ljuset ett par gånger fick Rasmus nog och gick ut till lilla Js førældrar før att påtala synden. Rasmus var inte arg eller upprørd utan skulle bara skvallra lite før att visa att han var stor och tog ansvar.
Rasmus:
-J tænder och slæcker ljuset hela tiden
Js mamma:
-Det er ikke lov, si fy J ikke gjør sånn
Rasmus helt gravallvarlig:
-okej, ska jeg slå han å?
Js mamma
-Nej det behøver du ikke bare si fy
Rasmus:
-okej
Rasmus går in på rummet igen och sæger fy J gør inte så, han var inte arg eller upprørd. Han bara undrade om han skulle straffa J lite nær han ændå sa åt honom.

Teknikvana barn

Jennifer ringer vant sin pappa, sin bestefar og sin oldemor nær hon har tråkigt. Idag skickade hon sju tomma sms til en av mina kompisar efter ett tag hør jag att jag får ett sms och går før att kolla vem det var ifrån. Lite førvånad blev jag nær det stod. "Hej, du skickar massa tomma sms till mig" Kollade snabbt och insåg att så var fallet Jennifer erkænde glatt och la till att hon hade pratat med sin bestefar också och det ær inte førsta gången.

Førra veckan ringde Rasmus Levi och pratade med honom i telefonen och i lørdags ringde Levi upp før att prata med Rasmus. Rasmus blev jætteglad och pratar om sin bæsta kompis Levi som var hans bæsta kusin som han snart ska spela fotboll med. 

De ringer med mobiler, chattar och spelar dataspel allt innan skolålder, undra vad de kan nær de børjar skolan. 


RSS 2.0