Ny blogg

Nu har vi äntligen lyckats flytta över bloggen til blogspot.
Fortsätt följ oss på www.lovquist.blogspot.com

Veckopengen fungerar!!!!

Idag är det tre veckor sen vi införde veckopeng på äldsta tjejen. För 20 kronor i veckan ska hon hålla ordning på sitt rum VARJE dag och hjälpa till hemma med andra saker om!?! (hallå klart det gör!!) det behövs.
Idag är också första gången som Jennifers rum har varit städat och snyggt varje dag 21 dagar på rad! Hennes förra rekord var 2! Så ni förstår kanske miraklet i det här:)

Vet inte helt hur jag ska tolka det om tjejen är pengagalen eller bara helt enkelt smart och ekonomisk (jobba gör man för pengar), lat (utan morot inget jobb) eller om hon helt enkelt bara behövde en liten knuff för att fatta grejen. Hur som helst är det hur skönt som helst. Det ligger inte en hel maskin med tvätt på golvet UNDER hennes säng längre, leksakerna går inte sönder eftersom ingen trampar på dom hvilket ju också medför att ingen får ont i fötterna!  

För 20 kronor i veckan är det helt klart värt det, en annan sida är ju att hon sparar alla pengar så hon kan handla själv i Indien nästa år. Enligt henne själv ska hon köpa egna kläder och fika där i ett helt år! Tänk vad skönt om pengarna kunde räcka till så mycket, det skulle verkligen hjälpa på föräldrarnas budget:)

Coolaste tjejen i stan

Nu är det den coola stilen som gäller:)

Rasmus har vunnit en hinderbanetävling på dagis och fick denna fina medalj:)


Etiskt dilemma

Varje vinter kommer det inn två, tre möss på vinden. De kommer när det blir riktigt kallt och vi fångar de ganska snabbt sen är det lugnt resten av året. Ända tills nästa vinter när det blir lika kallt igen. I lördags var Daniel uppe på vinden och plockade ner julpynten, han hittade då årets första (och förhoppningsvis sista) mus i en av musfällorna. Rasmus tycker hemsk synd om de små musen som vi fångar.

Han har pratat sig varm för en musfälla som inte dödar mössen utan bara fångar dem så vi kan släppa ut dem igen. Igår kväll var inget undantag,
-"mamma, kan vi ikke bare fange musene istedet for å en musfelle, det er faktiskt å DREPE og det er ikke så snilt å gjøre det mot Jesus sine dyr!"
Den var ny och här måste jag erkänna att jag inte riktigt vet vad jag ska säga, så länge mössen är skadedjur har jag tonvis med argument men när det blev Jesu egna små djur då vet jag inte helt vad jag ska svara. Någon som har en idé?

Just nu har vi en kompromiss, Rasmus ska bygga ett hus åt mössen som han kan fånga dem i och som de sedan kan bo i UTE! När han är klar?!? med det ska jag se om den fungerar. Jag tror att jag har köpt mig lite tid men någon gång kommer han ju inse att det inte är så lätt att bygga hus åt möss.

RSS 2.0