Underskatta aldrig en sång

Måste bara berätta att Jennifer numera besvarar alla frågor och uttalanden med bäst passande sång. detta innebär att istället för att säga ja, så sjunger hon "ja, ja kära barn, jag har säcken full"

-"Är du hungrig?"
-"magene är sultne och alla halsene er törst"

sen skickar vi hälsningar till dockbestefar, båda dockoldemorene och båda dockoldefarene från dockmamman och dockbestemoren. Dockpappan får en puss och en kram serverade med en sked.

Sommar, sommar och sol

Så är vår semester äntligen här. Massa sol, lek och slötid pluss lite shopping. Alla renoveringsplaner ligger gömda längst bak i ett låst fack i huvudet, Daniel svarar inte på telefoner eller mess från jobbet och barnen njuter av lekstugan, sandlådan, gungorna, tältet, badbassängen, bara fötter, sol och massa lek och uppmärksamhet från mamma och pappa. Kan en semester bli bättre än så här? Igår var vi i stan och shoppade mängder och lite till, skönt att vara hemma igen och veta vilka affärer som finns och vilka restauranger som har bra mat.

Ringde pappa idag för att höra om han behövde nån hjälp, hmmm vilken dag kan jag hjälpa till? Måste kolla schemat, sola, sola, sola, sola, sola, slöa, slöa, läsa en bok i hängmattan, sola lite till och sen var det slötid igen. Nej förresten det ser lite fullbokat ut jag vet inte riktigt om jag har tid att hjälpa till just nu, kanske en annan gång när jag inte har semester och därför har lite mer tid över.

Ungarna har precis somnat efter lite disco, kram och bus. Lagom uppsprallade slocknade de utan ett pip idag igen. Detta måste vara receptet för en lyckad semester. Sol och en tom almanacka.

Måste bara tipsa om en vansinnigt god paprikasalsa. (Familjekokboken 2 från viktväktarna s.190) Gjorde den tillsammans med kyckling i pitabröd som en av flera olika dressingar. Den blev supergod och kan ätas till vad som helst av grill och sommarmat. Kom ihåg att hacka den röda chilin noga bara så ingen får en stor bit i munnen det kan bli lite starkt.

Nu ska jag njuta av livet och semestern igen.

Goa grytan

Nu är det ett tag sen vi skrivit och mycket har hänt men eftersom Daniel jobbar så mycket blir det liksom inte så mycket extra ork till att blogga på kvällen men jag ska försöka bättra mig.
Barnen växer och mår bra, Rasmus pratar och pekar och pratar och busar, Lilla Kamomilla är ömsom den mysigaste tjejen på jorden och ömsom den bråkigaste, men de bra dagarna börjar ta överhand. Nu bor vi officiellt själva här eller nästan i alla fall, Michael bor här några veckor medans han sommarjobbar, men lägenheten är vår och vi kan göra vad vi vill igen.

På matfronten går det ganska bra, sommar och hetta har bidragit till mycket grill på stranden och snabb mat men lite duktiga har vi varit, vi har hittat en snabb barnvänlig marinad (som inte är köpt), örtmarinad. Finns i Pastaboken på sidan 84 och den ska bara sitta på i 12-15 minuter, väldigt smidigt om man inte har planerat allt långt i förväg. Idag gjorde vi en gryta. Goa grytan i Familjekokboken 2 sidan 12. Enkel, snabb (för att vara gryträtt) och supergod, Rasmus vrökte i sig och Jennifer sa mmmm vid varje tugga. Lök, chaminjoner, tomat, vitlök, creme fraiche, fläskfilé, redning och kryddor.  En riktig hitt, fem av fem möjliga, den blir nog en standard. Alla gillar den och med ingredienser man alltid har hemma kan det inte bli annat en succé, den måste helt enkelt bara prövas.

Lilla Kamomilla, tante Sofie och resten önskar god sommar.


RSS 2.0