Ny tandkräm

Härom dagen var Daniel och handlade, eftersom barntandkrämen varit slut ett tag köpte han en ny och ställde på badrummet, morgonen efter blev det jubel i huset.
Jennifer:
-"Mamma, vi har fått en ny tandkrem!!"
- Rasmus, vi har fått vår egen!!"

Rasmus som blir alldeles till sig av glädje springer upp för trappen medans han förklarar för sin syster:
-"Ja, Pappa kjöpte den etter jobben sin igår på natta!"
När Rasmus är uppe på badrummet fortsätter dramat.
-"Sjå Rasmus"
-"Åh den är så kul"
-"Åh Rasmus nå har vi vår helt egen"
-"Ja da er vi kule"

Nära döden

Idag var barnen ute och cyklade en sväng som vanligt. Efter ett tag hör jag Jennifer ropa att Rasmus har ramlat av cykeln och slagit sig. När jag kommer ner står båda barnen i dörröppningen, Rasmus hänger i armarna på Jennifer och piper. Jennifer ser mer än måttligt bekymrad ut och håller armarna runt midjan på Rasmus. Efter lite undersökning hittar jag ett pyttelitet skrapsår på knät. När jag går för att hämta plåster tröstar Jennifer Rasmus och säger: "Det går bra, jeg håller deg så ikke du skall ramle" Efter en puss och ett nytt plåster, haltar Rasmus iväg med stöd av sin syster och jag kan äntligen brista ut i gapskratt över denna söta men något tragiska syn. Tänk att ett nästan inte synbart skrapsår kan orsaka så mycket smärta och omtanke.


Besök dag på skolan

Idag hadde Jennifer besöksdag på skolan. Hon fikk träffa sina nya lilla klass på 35 elever och sina två fröknar. Hun fikk också träffa sin faddergrupp och besöka klassrummet. Hon var så nöjd efteråt och längtar tills skolan börjar på riktigt den 19 augusti.


På vägen hem stannade dem hos en kompis och lekte. Väl hemma bestämde sig Jennifer för att dagen inte var tillräckligt väldokumenterad och med sin fars välsignelse började hon fotografera friskt. Det hela slutade när Jennifer fick den briljanta idèn att försöka fotografera inuti toaletten varpå hon självklart tappade kameran. Tack Gud för drulleförsäkringar. Nu är det bara att hämta ut en ny kamera.  

La med en liten bild på Rasmus också som är tagen under grillfesten med grannarna förra helgen. Båda barnen vann sina potatislopp:)

Godnattbön by Rasmus

"Takk Jesus at vi har hatt en så koselig dag på barnehagen.
Takk Jesus att jeg ska bli helt frisk.
Takk Jesus att du ska gi meg energi å att du maler energien min blå og grönn"

RSS 2.0