Rumsrena barn

Varför kan inte barn komma ut rumsrena?? De allra flesta som köper djur köper dem rumsrena, varför då? Jo för att man inte vill torka golv hela dagarna i enda. Varför funkar inte detta med barn? Det måste jo vara alla föräldrars dröm att få rumsrena barn. Kanske vore en affärsidé för någon lite mindre känslig än jag. Min underbara ängel har tagit helt av när det gäller kalsonger och gråter när blöjan kommer fram. Detta gick jättebra i fyra dagar och jag kände mig som världens bästa förälder, äntligen en liten unge som har förstått hur det hela ska gå till och jag behöver aldrig mera torka golv, hurra!!! Men de två senaste dagarna har han tagit igen med råge. Numera kommer han springandes medans kisset flödar.
-"Höver gå på do"
Det är ju för all del trevligt att han talar om det men det hela resulterar ju i att vi istället för en pöl, har en flod genom hela lägenheten att torka upp. Inte direkt så uppskattat av mamman och duschen som följer blir en mardröm för lilla pojken som efteråt behöver mycket tröst och kram. Har svårt att förstå hur en dusch kan frammana sådan panik, men men.

Någon som frivilligt vill komma hit och toaträna min unge? Jag betalar gärna för att slippa eländet!!!

Syskonkärlek

Hört vid middagsbordet innan vi skulle ut och handla:
Jennifer
-"Mamma, vi må ta med Rasmus eller så kommer jeg til å lengte etter han."
Rasmus
-"Jeg lengte pappa"
Jennifer til Rasmus
-"
Å jeg kommer til å savne deg hvis du blir borte helt plutselig, da kommer jeg  til å lengte etter deg så du må väre med."

Öppet brev till Linda Skugge

Linda Skugge skrev en krönika i Expressen och pratar om den dårliga föräldraförsäkringen och visst det är säkert mycket man kan göra för att förbättra föräldraförsäkringen och hela dagisordningen i Sverige för att den ska gynna de som behöver den mest, unga, studenter, låginkomsttagare och långtidssjukskrivna. Men att som du föreslå en föräldraförsäkring med motprestation är helt absurt. Vem ska passa barnen när mamman pluggar eller jobbar?? Och varför behöver man föräldraförsäkring om man ändå jobbar då får man ju lön. Det kommer ju bara leda till att barnen börjar ännu tidigare på dagis för helt ärligt hur många har arbeten där de kan ta med sig barnen. Det funkar säkert jättebra när man är frilansande journalist, men för en vanlig ekonom är det svårt att hantera skrikande barn och kundbesök samtidigt. För att inte tala om skrikande barn på en föreläsning på våra högskolor eller universitet. Alltså måste man lämna bort barnen för att kunna jobba eller studera för att få föräldraförsäkringen. Jag trodde föräldraförsäkring var en ersättning från staten för att man jobbade i hemmet med att uppfostra nästa generation. Om man gör det på dagis kallas det arbete så varför gör det inte det i hemmet??

Du undrar vad vi gör hemma, jo vi lagar näringsrik mat tillsammans med våra barn, vi leker med dem, pysslar med dem, lär de att baka, pussla, spela spel, städa, lär de färger, siffror och bokstäver. Vi visar med våra egna liv som föredömen hur man kan prioritera i sitt liv och välja det man själv tycker är viktigt även om inte alla andra tycker så, vi lär de att stå på sig och stå upp för sig själva och sina åsikter. Vi lär de rätt och fel, moral och värderingar. Vi lär de respekt, lydnad och alla människors lika värde oavsett vem de är och vad de gör. Vi undervisar våra barn i integritet, frimodighet, styrka, medmänsklighet och omtanke. Att sätta andra före sig själv och att alltid hjälpa till där man kan. Vi lär våra barn att se positivt på livet, att aldrig ge upp och visar de att ingenting är omöjligt för de. De kan göra och åstadkomma precis vad de vill.
Vi sitter INTE på café och latar oss hela dagen, av någon konstig anledning har inget av mina barn insett myset med att sitta still på en stol och dricka kaffe i fyra timmar. Dagis är bra för de som vill jobba eller inte har möjligheten att vara hemma med sina barn, men det måste också finnas en möjlighet för oss som vill vara hemma med våra barn. Du säger att det provoserar dig att en mamma för 80% av sin intäkt i föräldraförsäkring under första året och att du som arbetar är med och finansierar detta. Men visste du att varje barn som går på dagis kostar staten ungefär 100 000 kronor om året och om man måste jobba för att för att få ut föräldrapenning så kommer staten att behöva betala för båda dagis och föräldrapenning samtigt det blir ännu dyrare för dig som skattebetalare. Dessutom kommer det att leda till att barn börjar ännu tidigare på dagis och jag tror inte att små barn mår bra av att vara på dagis i många timmar när de är små. Små barn mår inte bra i stora grupper med få vuxna.
Barn behöver sina föräldrar, de behöver uppmärksamhet och tid i mängder. Kvalitetstid i all ära, men det barn behöver är kvantitetstid med sina föräldrar. Att veta att mamma har tid för mig när jag behöver henne, hon är alltid nära och hon är inte för stressad för att lyssna på mig.
Vi kan inte ha en föräldraförsäkring som kräver motprestation i form av jobb eller studier. Tänk på barnen och låt de få ha sina föräldrar hemma hos sig!

2600 kr fattigare

Fick ett trevligt litet brav från polisen häromdagen.
I ett försök att förbättra trafiksäkerheten har vi satt upp hastighetskameror i Follo distrikt. Klockan 18.01 den 31 maj blev ett fordon registrerat på dig fotograferat. Bla bla bla.

I våra undersökningar kan vi inte se att ni har giltigt körkort, vi kommer därför att anmäla saken och skicka det vidare till rättegång. Om du i alla fall skulle ha giltigt körkort så ber vi att du skickar en kopia till oss.

Om det inte var du som körde så måste du anmäla det inom två veckor.

Om föraren av bilen har ett giltigt körkort skickar vi en bot på 2600 kr. Om du inte vill ha boten så ska du kontakta oss så vi kan anmäla saken coh det blir rättegång.

Till mitt försvar måste jag säga att jag trodde det var 80 på vägen inte 70. Det var mitt ute på vischan och jag skulle köra till Sverige för att närvara på en student (ingen nämnd ingen glömd). Jag körde bara i 83 km/h så det var hutlöst mycket pengar. Har försökt läsa brevet flera gånger men hittar inga hål som inte innebär antingen att betala eller rättegång. Jag misstänker att rättegången kommer att sluta med att jag måste betala betydlgit mycket mer eftersom de faktiskt har ett foto på mig och det kan vara svårt att motbevisa.

Farmor är hemskt orolig för mig nu när jag är en straffad person med en kriminalregister.

Finns det blod i Rasmus?

Häromdagen satt hon vid bordet och åt lunch tillsammans med en av sina prinsessdockor.
"Mamma, prinsessdukken vil også ha mat"
Såg för mig dockan helt nerkladdat av cornflakes och fil och sa:

"Nej Jennifer, inga prinsessor får äta mat här nere bara uppe på ditt rum"

Försent insåg jag vad jag hade sagt och hoppades en svagt ögonblick att Jennifer inte skulle inse vad jag hade sagt men jodå mycket riktigt tittade en chockad liten tjej upp på mig.
"Men mamma, jeg er jo en prinsesse!!"

Igår när vi skulle gå från parkeringen och hem, snubblade Rasmus hit och dit och ramlade åt höger och vänster. I ett försök att få honom att gå ordentligt och rakt fram för att halvera tiden det skulle ta att gå hem sa jag åt honom att gå ordentligt så han inte skulle slå sig. Jennífer tittar fundersamt upp på mig och utbrister.
"Mamma finns det blod i Rasmus?"
Jo lilla Jennifer det finns blod i Rasmus också och det kan komma ut om han slår sig.

Pappas ögonsten

Tänk att ha söta små ögon som gör att man får allt man vill. En liten blick och lite pip så faller allt tillrätta, om pappa är hemma vill säga.
Våra barn har haft feber och hostat i flera dagar nu och därför sovit inne hos oss på nätterna. Men för två dagar sen bestämde jag mig för att det var nog och flyttade båda barnen in i sina egna sängar. Efter lite protester somnade båda två. Senare samma kväll när Daniel kommer hem och tittar in till barnen som har varit tysta hela kvällen och därför förutsätts vara sovande. Rasmus sitter upp i sin säng, lutandes mot sänggaveln och dricker vatten ur sin nappflaska.
"Hej pappa"
Daniel hälsar lite och tittar på Jennfier som bränner av feber igen och hon tas ut på badrummet för att få lite Alvedon. För att kunna få i henne Alvedonen ska hon sitta i knät. Rasmus uppmärksammar detta och samlar ihop sin mysfilt, täcket och nappflaskan och kommer ut i hallen.
"Jeg også sitte fanget ditt."
Självklart hamnar Rasmus i pappas knä och de myser en kvart innan han läggs ner i sängen igen.

Igår upprepas samma sak, när Daniel kommer upp står Rasmus i dörröppningen till sitt rum.
"Hej pappa"
"Hej Rasmus"
"Hej"
"Ska inte du sova?"
Efter en liten tystnad kom det.
"Jeg ligge din säng"
Två par bedjande ögon tittar upp på mig när Daniel säger "det kan han väl få, det är ju lite mysigt."
Själv vet jag inte om jag tycker att det är så mysigt att ha någon som ligger ovanpå mig halva natten och när jag försöker flytta mig bara rullar efter tills jag ramlar ur sängen alternativt ligger på tvären och myser hos pappa och sparkar på mig.
Men det är lika bra att lägga ner, jag vet ju att Rasmus för allt han vill av sin pappa om han bara ser tillräckligt söt ut och tro mig det knepet har han lärt sig för länge sen.

RSS 2.0