Men mamma

Hemma hos oss spelas det nu vem vill bli miljonär för hela paketet. Dygnets alla vakna timmar. Frågor av alla grader och sorter. I början ganska roligt, en del frågor är ju klyftiga andra helt tokiga och superroliga, men när man är inne på fråga femhundratjugoåtta endast under middagen börjar man bli lite smått tokig. Finns det inget annat sätt de kan lära sig saker på än att fråga, fråga, fråga, fråga, fråga, fråga, fråga, fråga, fråga och fråga igen????? Finns det inget vi stackars föräldrar kan göra för att komma undan.

Det värsta är att när man är som mest slut och inte vet om man ska skratta eller gråta så kommer de två mest hatade orden för tillfället "men mamma." Två små ord som leder till så vansinnigt mycket frustration, kan man avsky två ord så mycket som dessa? Två ganska oskyldiga ord egentligen men när de sätts ihop och uttalas av en ursöt liten treåring då svartnar allt för mig och jag har mest lust att skrika rakt ut.  Men mamma.... jag blir helt  gråtfärdig bara jag tänker på orden. Men mamma... då kan man lika gärna lägga ner, det är antingen en ny fråga (nr sjutusenfemhundraåttioåtta i ordningen för dagen) på gång eller en diskussion som sällan avslutas med mindre än att ungen hamnar i trappen för lydnadsvägran igen.

Hur kan man veta så lite och därmed behöva ställa alla dessa tusentals frågor varje dag och ändra tro att man vet bättre än mamma så att man kan diskutera sig ur mammas beslut? Var kommer alla ursäkter och undanflykter ifrån? Hur kan man bli toanödig sju gånger på en kväll? Hur lyckas man tvätta händerna i en kvart? Varför blir alla leksaker som roligast när man väl ligger i sängen på kvällen och varför är det just leksakerna som inte finns i sängen som behövs för att somna just den här kvällen? Och HUR kan man bli så PIGG av att lägga sig???? Var kommer energin till att bråka ifrån?

Ibland finns det ju dock ljuspunkter i vardagen som när man får en kram, en puss och ett tusen tack bara får att man upplyser tjejen ifråga om att hon faktiskt har åkt tåg EN gång när hon låg i mammas mage. Hon var lycklig i en hel timme sen. 

RSS 2.0