Vad heter Grisen då?

Nu är barnens rum äntligen färdigt. De fick flytta tillbaka in i sitt rum i lördags efter en hel vecka på kontoret och i vårt sovrum. Jennifer var jättestolt och har visat alla som har vairt här sitt nya rum.  Nu i helgen ska vi måla om i vardagsrummet men först är det en välförtjänt vilovecka, eller ja vila och vila. VI ska väl jobba och plugga och träffa folk och så men ingen renovering i alla fall. Igår var Daniel ute  med ett gäng kompisar och cyklade fyra och en halv mil, så han var ganska död imorse när han gick till jobbet men vi får hoppas att han överlever. Idag är det min tur att vara ute men vi tänkte gå på kafe ikväll istället för att cykla, det lät lite mysigare.

Försökte pedagogiskt lära Jennifer här en dag att vi åt fisk till middag. (Hon envisades med att kalla det för kyckling) Efter flera korregeringar, det är inte kyckling det är fisk försökte vi en annan variant.
- "Jennifer det är fisk vi äter, vet du vad den här fisken heter?"
- "Nej"
- "Den heter lax"
- "Va?"
- "Vi äter fisk och fisken heter lax"
- "Vad heter grisen då mamma?"

I söndags var det kino-dag för Jennifer. Hon fick följa med Sebastian (en av sina små kompisar) och hans faster Hilde på McDonalds först och sen på bio. Igår berättade vi att nu hade alla pappor varit ute och cyklat och imorgon skulle alla mammor ut på restaurang. "Och alla barnen" var Jennifers automatiska svar. "Nej , idag var det alla pappor och imorgon var det alla mammor, du hade ju kinodag igår." "Ja, da var det bare en Jennifer, en Sebastian och en Hilde å ingen andre som fick väre med"


Sju barn - nej tack

Jennifer började på parken igår och var helt slut när hon kom hem, men jag tror att hon har längtat. Hela förra veckan gick hon och låtsades att hon hade ett helt gäng av parkkompisar här hemma. Gissa om det var jobbigt att gå och handla med sju barn istället för två. Flera små barn som trilskades vid middagen, plockade av alla pärlor som Jennifer hade satt på och var allmänt lite småjobbiga. men nu har jag tack och lov bara två barn igen, det känns skönt. Så till alla som funderar på att skaffa sju barn under 4 år rekommenderar jag en extra tankeomgång, det KAN bli lite jobbigt. Inte att det måste det, dina kanske uppför sig mycket bättre än de gjorde hemma hos mig, men i alla fall. Det är värt en tankeställare.

Köpte bil igår så nu har vi en ny citroen xantia eller i alla fall från och med torsdag när jag ska hämta bilen. Det tog hela eftermiddagen igår så då blev det inte mycket renoverat pluss att vi var bortbjudna i söndags så vi ligger lite efter tidsplanen på barnens rum. Men Rasmus slapp operationen imorse så vi försöker ta igen lite idag. Hoppas han blir frisk inom ett halvår, då slipper han operationen helt.


Evige renovering

Så var då skåpet i hallen äntligen klart, nu ska det bara torka till sig ordentligt så kan vi packa in allt imorgon och det är absolut på tiden för imorgon får vi gäster och kan inte ha handdukar och lakan över hela placet. Men, men tro inte att det är lugn och ro för det, på fredag börjar vi på barnens rum så får vi se hur lång tid det tar innan näste projekt ska påbörjas.

Jennifer har varit ute och farit hela eftermiddagen idag också, hon har verkligen blivit en stor tjej. Hon är nästan aldrig hemma på eftermiddagarna längre, bara ute och ränner med kompisar. Men imorgon får vi besök så då måste hon vara hemma, kanske lika bra att hon och Andrea tar en dags paus i sitt lekande så at de inte går less på varandra.

Serverad fläskfilé med rostade gränsaker (Familjekokboken 2 från Viktväktarna) härom dagen och barnen bara vräkte i sig, Daniel var lite mer reserverad, tycklte att det var ok men inte det godaste han hade ätit. Rasmus däremot tog upp skiva efter skiva med kålrot och morot och tuggade i sig medans han sa "namme", Jennifer som inte ville vara sämre började hon också när hon såg hur Rasmus gjorde. För en gång skull blev det inte mat över även om jag hade gjort 4 portioner! Ingen av dem brukar äta en hel portion mat, kanske väldigt förklarligt eftersom de är så små men ändå.

Lillplutten är också helt biltokig, han läser böcker om bilar och han kör runt med dessa bilar. Brrrrummmm, brrrrummm, brrrrum, hela dagen lång när han inte pratar och pratar och pratar och pratar. Jag vet inte vad det är emd våra barn men de pratar i ett, från de vaknar till de lägger sig. Ibland känns det som om huvudet håller på att gå sönder. Rasmus upprepar dessutom det han säger tills man har förstått vilket kan ta sin lilla tid. Det är inte många tydliga ord, men däremot desto fler gester.  

-"Lilla vännen vad vill du?"
-"kofdvpuiwabf"
-"vill du ha den?"
-"bffjvniefv kjn"
-"nehej vill du ha den då?"
-"kvjbprutbg"
"jaha, ok varsågod"

två timmar senare
-"men lilla gubben du kan inte klättra där förstår du, du måste bli lite större först, ok?"
-"ovrfnvijebui"
-"ok?"
-"vbtpjsbwribv"
-"ok, bra"

på kvällen
-"lilla älskling, nu måste du ligga ner i sängen och sova"
-"fvjbuwrbtvijrbnw"
-"det är natten nu, kan du lägga dig ner i sängen"
-"vökntrebnåt"
-"kan du?"
-"nvipeaqnri"
-"men lilla vännen lägg dig ner nu"
-"vikente"

och så fortsätter det i en evighet, tur att någon av oss förstår i alla fall. Kanske det är mängden ord båda två yttrar eller det oändliga tålamodet hon har, eller det långa invecklade förklaringarna. Kanske måste lära mig nåt

Äntligen Internet

Nu har vi varit utan Internet ett par dagar eftersom vi flyttar runt på en hel del möbler. Datorn fick byta rum och då tog det lite tid innan modemet följde efter. Idag när jag skulle ringa upptäckte jag att headsetet fortfarande fanns kvar i sovrummet så vad ska jag säga, alla flytt tar sin tid. Nu håller vi dessutom på att renovera hemma, har precis byggt om ett skåp hemma och nu ihelgen ska jag måla barnens rum. Imorgon kommer det en nisse för att värdera våra tavlor så nu går allt full fart framåt. Vilket gör att det milt sagt ser lite kaotiskt ut här hemma. Men, men det blir väl bättre så småningom, efter jul kanske eller nåt. Ska ju börja plugga igen nu i höst så jag måste ju ha lite tid till det också.

Barnen springer runt som små yrväder och Jennifer måste vara guld värd, hon vet vad Rasmus tänker och vill pluss alla dockor och nallar vi har här hemma. Igår när Daniel skulle lägga henne, fick hon en godnattkram och sen dockan, varpå pappa hysjades på eftersom dockan redan hade somnat. När det var nallens tur att få en godnattkram upplyser flickebarnet pappan om att "han (nallen alltså)är litt sjenert" "är han sjenert?" "ja, han är litt sjenert"

andra bevingade uttryck för tiden är
-"jag tror vi må pusse opp mitt rom mamma, det är så rotete"
vi hoppas alla att lite färg på  väggarna kan råda bot på det.

Rasmus dukar av sitt lilla bord, reser sig upp i barnstolen och säger, "tack, tack" när han är mätt och vill gå från bordet. Annars är han mest glad och sprallig, när han inte slåss med andra små pojkar med samma korta lunta som han själv.


Sommar och varmt

Idag var det tokvarmt och bara sol igen, imorgon ska det bli ännu varmare och på söndag ännu varmare igen. Vilken glädje med så mycket värme och sol. Bara att slappna av, sätta sig till rätta och njuta och njuta och njuta och njuta lite till för snart är allt över och regnet, kylan och snön regerar åter vårt lilla land i ungefär nio månader innan våren och sommaren kommer tillbaka.
Då passar sommarmat som kassler creole (Familjekokboken från viktväktarna s8) superbra. Enkel mat som passar i värmen, dessutom betydligt mer lättlagad än vad namnet låter. Massa grönsaker och kassler in i ugnen och lite ris till. Kan ätas kall som varm, dessutom bra med mycket kött till barnen.
Idag har vi varit på stranden och grillat och badat men tyvärr för Jennifer så fick hon inte simma ut till flytbryggan själv och hon fick inte bada mer än en timme i sträck, stackars liten. En liten tröst är väl dock att hon ska få bada igen imorgon.

Nu ska vi se lite mer "24"

Puss och kram från oss i kyliga Norge (vi har bara 26 grader idag.) Vi hoppas att resten av släkten i Spanien har det lite varmare så att de inte fryser:)

Tillbaka till jobbet

Så var semestern över och vardagen tillbaka igen efter en intensiv sista vecka med mycket möten, lite sömn och helt omkastad dygnsrytm för små barn. Nu ska vi försöka vända tillbaka den. Redan klockan fyra måste man varva ner och leka lugnt med barnen annars blir det bråk, slagsmål och gråt. Halv sju stupar två övertrötta barn i säng för att som efter semestervana vakna klockan sju. Rasmus är trött redan klockan nio igen men sover bara en timme för att behöva sova igen vid lunch, men det ger sig väl förhoppningsvis efter ett par dagar med vanliga rutiner.

Nu ligger de i alla fall båda två i sina sängar, Daniel jobbar och jag ska försöka packa upp våra väskor. Sakta men säkert börjar vi få lite ordning här hemma. Vi har ju fortfarande inte våra egna möbler men med lite omflyttning och utkastning så känns det i alla fall lite mer som vårt eget och nu är det ju bara några månader igen så har vi alla våra saker och ett nytt kök. Det blir helt underbart.

Efter att ha löst in nycklarna i bilen med motorn påslagen och konstaterat att avgassysytemet läcker börjar vi nu känna att bilköpet börjar närma sig med stormsteg. Daniel kollade lite snabbt idag om han kunde hitta nåt intressant och hittade lite olika men vi får fortsätta kolla runt lite. Är fortfarande inte helt eniga i om vi måste ha kombi eller om vi klarar oss med sedan nu när barnen är äldre. För tidigt att byta ner sig säger Daniel men jag tycker att vi bara har haft kombi och barn i tre månader så vi kanske kan fortsätta att klara oss med sedan. Men vi får se hur det slutar det beror ju lite på bilarna också.

Nu ska jag fortsätta städa

RSS 2.0