Tjänare och födelsedagsbarn

Idag har vi firat Daniels födelsedag, vet inte riktigt vem som njöt mest av fikat, han eller barnen. Alla tre var i alla fall glada och extra nöjda blev dem när de upptäckte att det finns rester kvar till frukost imorgon.

När Jennifer skulle lägga sig idag konstaterade hon glatt.
-"Du er nesten som en tjener du mamma."
Takk för den Jennifer, måste nog öka på hennes sysslor här hemma lite tror jag.söta lilla Rasmus försöker sig på ett leendeFotomodellen JenniferFödelsedagsbarnet själv

En vanlig dag på dagis

Idag gick jag, Sondre och Jonathan på tur i skogen med Ahmed (en av de anställda). Vi gick till blåbärskogen och åt en massa blåbär och lekte tillsammans. När vi blev hungriga gick vi hem till Ahmed för att äta eftersom han bor i en liten röd stuga mitt i skogen.
När vi kom fram till stugan såg vi en stor pappaälg som stog framför dörren och var riktigt arg. Han såg ut som han skulle stånga oss och vi blev jätterädd, men då kom Mette (en annan anställd på dagis) springande, hon hörde att vi var rädda och skrek högt. Men hon hadde med en kniv så hon skar snabbt av huvudet på älgen så han inte kunde stånga oss och sen skar hon av benen på honom också så han inte skulle springa iväg! 
Så gick vi in till Ahmed och åt lunch, (den vanliga lunchen som de äter varje dag, mackor med chokladpålegg och marsmallows!) Efter den goda lunchen var vi så trötta så vi klättrade upp på älgen (som fortfarande inte har något huvud eller några ben) och red hem till dagis igen.

Berättat av Rasmus Løvquist


Konversation med Jennifer

-"Mamma"
-"Ja lille vennen"
-"Jeg ska si deg noe"
-"ja gjør det"
-"mamma...."
-"ja"
-"atte jeg ska si deg noe....igår.....så...."
-"ja"
-"jo...mamma.....atte...hmmm..."
-"ja jennifer"
-"jeg ska si deg noe....hmm..."
-"ja hva ska du si?"
-Jo....atte.....det var sånn.....hmmm jeg må bare tenke litt..."
-"ja gjør det du."
-"jo mamma nå ska jeg si deg noe..."
-"ja"
-"vent litt... jeg glemte igjen skjønner du...."
-"ok si det nå når du husker det da"
-"ja...mamma... hmmm...jeg...jo mamma....jeg må bare tenkte litt igjen....."
-"ja"


Idrettsskolen

Idag har båda barnen varit på idrottskola som det så fint heter här. Alla barn ska pröva på olika sporter, man väljer inte sport förrän man är i tio års åldern. Rasmus hängde i Tarzanløypa och övade på balans och armstyrka. Han var så nöjd. Han har längtat efter detta och är så noga när de blåser i visselpipan och lyssnar på vad man ska göra. Jennifer spelade fotboll, hon har velat fram och tillbaka mellan dans och idrottskola eller "allidrett" som det också kallas. Idag körde vi bara upp henne till idrottskolan så hon fick se vad det var och vilka andra som var där. Efter att ha tittat på i tio minuter börja hon dribbla runt. På slutet skulle det spelas match. Ganska kul att se ett gäng med tjejer som springer efter en boll. Matchen slutade 8-0 till Jennifers lag, det avr två målskyttar och Jennifer var en av dem. Hon var så stolt att hon hade lyckats göra mål, uppenbarligen gav det mersmak så nu vill hon tillbaka nästa måndag för att spela tennis.

Tjejkväll

Igår hade Jennifer tjejkväll med ett gäng hon gick på dagis med. Tjejerna hade sett fram emot detta hela veckan och var ganska uppspelta redan innan de kom. De fick göra sina egna pizzor och sen lekte vi lekar, spelade spel och fikade i tre timmar. De hade det så roligt men ljudnivået var ganska högt. Måste säga att jag var ganska yr när alla hade gått hem.
Pojkarna hade "guttekveld" och bowlade och åt på mcDonalds, Rasmus var så stolt när han kom. Han berättade att han strikat varje gång vilket var en liten överdrift men han hadde varit så duktig.
Idag har vi två sega, trötta barn måste nog sprka igång de snart.

RSS 2.0