Supergod pizza

I tisdags åt vi pizza. Jennifer var fortfarande lite hög efter sin födelsedag och var på väldigt bra humör. Hon som annars endast äter skinka och ost på pizzan och inget annat blev väldigt glad när hon smakade en svamp i munnen.
"Se mamma, jeg fikk en sån här, den var kjempegod"
"Den heter sopp Jennifer"
Middagen fortsatte och lite senare höll Daniel på att sätta pizzan i halsen när Jennifer utbryter.
"Åh mamma, se jeg fikk en snopp till på min pizza."

Tidsfördriv

Nu har vi haft kalas i en vecka känns det som och det känns inte bara så heller vi har verkligen haft det. I tisdags var Rasmus kalas och då firade vi med familjen, på torsdag var det dags för barnkalas för Rasmus, på fredag kom farmor coh faster Louise så då firade vi Rasmus födelsedag med dem. På lördag var det dags för Jennifer att få välja present från farmor i en leksaksbutik och det skulle ju självklart firas med tårta hemma sen. På söndagkväll var det dags för Jennifers barnkalas och idag som är hennes födelsedag har hon firat i parken och hemma med familjen. Det känns som jag ahr bakat och bakat och städat och städat i en vecka nu. Men nu är det tack och lov ett helt år till nästa gång de fyller år. Eller nästan i alla fall, i helgen ska vi fira hemma hos mamma i Sverige igen, men då är det i alla fall inte jag som bakar. Ett hett tips till alla småbarns föräldrar är att inte få barn på samma varje år, det blir ett väldigt långdraget firande.

Hmm kanske jag kan komma på ett ämne till att blogga om så kan jag skjuta upp skrivandet på C-uppsatsen ännu lite längre. Jag har egentligen skjutit upp den alldeles för länge nu och Andrea har fått för sig att vi ska ha skrivit minst fem sidor till om två veckor. Egentligen är det ju ingen stress men med tanke på att jag är hemma på heltid med två barn och dessutom ska åka till Sverige på torsdag och vara borta i en vecka så är det kanske lite stress men jag har i alla fall lagt in lite rubirker så nu fattas bara texten. Vilket antagligen kommer att gå på en timme eller två när jag väl börjar eller inte. Jag tror att vi fastande för fel ämne, det började som ett skämt och sen blev det helt plötsligt allvar. Jag måste säga att mitt intresse svalnade efter två veckor vilket kanske inte är så bra med tanke på att vi ska hålla på och skriva hela våren. Men, men det löser sig nog, jag tror att jag gjorde undan väldigt mycket plugg på nätterna i gymnasiet, det är lite konstigt hur effektiv man kan bli vig midnatt. Kanske det är det jag ska göra för att komma igång.
Nej nu måste jag skärpa mig och i alla fall skriva en mening.

Vad är som lager all noisen?

Flerspråkiga barn är alltid roliga att lyssna till. Tvåspråkiga barn med kompisar som pratar ytterligare ett tredje språk är ganska kul det med. Jennifer har en liten vän från Danmark med en barnflicka från Filipinerna som bara pratar engelska vilket gör att hon pratar danska, norska och engelska i en salig röra. Detta har ju Jennifer självklart snappat upp och tycker är jättekul. En av hennes stora önskningar nu för tiden är att få bo i ett "house", för det gör Olympia och varför gör inte vi det? Hur kan vi bo i något så tråkigt som ett hus när man kan vara cool som Olympia (som för övrigt pratar flera "languaigt") och bo i ett "house".
Idag när vi fikade och åt hennes födelsedags tårta blev det en del prat, skrik, rop och glädjetjut mellan barnen. Helt plötsligt tittar Jennnifer upp och frågar " Vad är det som lager all noisen?" Hmm, hon och Rasmus kanske men jag vet inte helt säkert, det kan ha varit något annat också. Det var lite svårt att klura ut om hon menade något annat för hon såg rätt chockad ut över att det var hon och hennes lillebror som väsnades. Men, men

Annars är den nya sängen högt upp i luften som man måste använda stege för att komma upp i det hippaste den här dagen. "Jeg elsker den mamma, här kan jeg sove lenge"  Vi väntar med tacksamhet på infriandet av det löftet.


Bobling

Jennifer bowlade för första gången i tisdags vilket blev en succe. Vi hade staket på sidorna så att hon inte skulle kunna trilla bowlingklotet ner i rännan. Från början var jag tvungen att följa med henne fram och hjälpa henne att rulla iväg klotet men efter ett tag klarade hon det själv även om det inte gick så fort. Jag tror att hennes topphastighet var 3,59 km/h. Mot slutet gjorde hon allt själv och jag behövde inte ens följa med henne fram till strecket. Hennes första serie avslutade hon på 68. Andra serien la hon av efter femte omgången för då blev hon för trött men en och en halv serie är ändå bra första gången man spelar bowling särskilt när man är tre år.
Redan i bilen på vägen hem började hon prata om att vi skulle bowla (eller bobla som Jennifer säger) imorgon. Försökte förklara att det kanske inte var möjligt men jag tror inte det gick in. Nu har det gått nästan en vecka och varje dag så pratar hon om att bobla.
-"Ska vi bobla idag mamma?"
-"Kan vi bobla imorgon då? Please mamma, please"

Hon har även börjat laga middagen här hemma. Denna veckan lagade hon middagen själv två dagar. Riktigt skönt att slippa laga all mat själv, kanske ska börja träna Rasmus också. I onsdags lagade hon prinsesspizza och i riktigt Jennifer ordning såg den självklart exakt likadan ut som på bilden i boken. Igår var det dags för odjurets bakpotatis med två olika röror, en med skinka och persilja och en med räkor och gurka. Jennifer var lite besviken över att vi inte hade en rosa skål dock men med lite övertalning så gick det bra med de blå som vi har. Hon är mäkta stolt över sig själv för att ha lagat middagen och hon har redan lovat bestemor prinsesspizza när hon kommer.

Tante "Mila"

Att Rasmus länge har gått runt och pratat om tante "Mila" det vet vi ju. Det är "Mila" hit och "Mila" dit och nu senast när Jennifer berättat att hon och ett gäng små kompisar hade haft sönder snögubben på parken och att tante Gun blivit lite arg på dem så kom det igen. "Tante "Mila" arg, arg, tante "Mila" arg mig, mig arg Tante "Mila"". Försökte desperat komma på när Rebecka varit arg men jag kom inte på nåt, men vad hon än sagt så gick det ju in i alla fall.
Jennifer å andra sidan har börjat slänga runt sig med Becka uttryck så man tror att hon var här.
 "Please, mamma, pleeeease."
Var och vartannat önskemål avslutas eller börjar med denna mening.

"jeg har like stor munn som faren min jeg" är en annan favorit som ofta dyker upp under måltiderna.

RSS 2.0