Hemma och kaos

Nu har vi kommit hem igen efter några veckors semester och vardagen har slagit till. Ett hårt slag mitt i ansiktet och alla är milt sagt utslagna. Själv står det jobb med deadlines och plugg på schemat och Daniel återvände till en arbetsplats med bråk. De har fortfarande efter två veckor inte kunnat enats om ett arbetsschema vilket gör att alla jobbar lite som det passar med tillhörande kaos. Igår skrevs det i alla fall ett schema som gäller för nästa vecka så får vi se vad som händer efter det, det är planeringsdagar på dagis och bröllp snart men svårt att söka ledigt och byta dagar när man inte vet hur man jobbar. så det blir väl en sista minuten lösning. Daniel ska dessutom på kurs om två veckor.
På barnens dagis är det en av fröknarna som har fått smittsam hjärinflammation så dagis har nu varit stängt i tre dagar, alla barn och all personal har blivit vaccinerade och det bästa av allt, barnen får inte umgås med varandra förrän dagis öppnar igen på måndag.
Fem långa dagar utan vänner, hur förklarar man för två små barn att de helt plötsligt inte får leka med grannbarnen, nej det är inte så lätt. Så här sitter vi i tre radhus länger bredvid varandra, fyra föräldrar som tagit ledigt från jobbet och fem frustrerade små barn och ingen får umgås. Tack Gud att det snart är måndag säger jag bara. Jag har mutat dem med glass och fika i mängder och igår förmiddag var vi på en leksaksbutik och köpte nya grejer för att hålla dem sysselsatta.
För att göra det hela bättre fick Jennifer feber, utslag igår eftermiddag och överarmen svullnade upp, en reaktion på vaccinet sa läkaren men det hjälpte ju inte direkt på hennes humör om man säger så.
Men snart är september slut och alla kan andas ut och börja njuta igen:)

RSS 2.0