En äsch i

Rasmus var helt slut igår efter att ha varit i parken och vi skulle snabbt hem och äta och byta om innan vi skulle iväg till kyrkan och ordna inför mötet imorgon. Stackars liten var så trött att han bara grät och grät, jag lovade att stoppa lite energi i hans corn flakes så att han inte skulle bli så trött. Då vart han glad och slutade gråta. Sen satt han hela måltiden och pratade om sin enäschi som smakade såååååå gott. Jennifer som hörde honom frågade om hon också hade en äsch i maten.

Jennifer
-"mamma vilken farge vill du ha?"
Jag
-"en grön"
Jennifer
-"åja, Rasmus vilken farge vill du ha?"
Rasmus
-"jeg vill ha en grön jeg"
Jennifer
-"ähh, jaha, mamma Rasmus vill ha en grön så da får du ta en annen vilken vill du ha?"
Jag
-"Då vill jag ha en orange"
Jennifer
-"okej da blir det det da"
Lite senare när bordet var färdig dukat och jag skulle sätta mig upptäckte jag att jag trots alla färgval inte hade fått något glas och frågade Jennifer vad som hände med mitt glas.
-"Beklager mamma men jeg vill ikke skuffe Rasmus(göra honom besviken) det fanns bare fire plastglass å da får ikke Rasmus noe glass imorgen og da blir han lei seg så da må du ta ett voksenglass istedet."
Tur att hon bryr sig om nån i alla fall för inte var det mig:)Flytt, flytt, flytt

Nu är det en minst sagt hektisk period. Tentan är bara drygt en månad bort och flytten är om två veckor. Mitt i allt detta flyttkaos när man helst vill packa ner allt man inte använder och ha de grejerna man faktiskt använder framme för att lätt kunna packa undan dem sen så ska vi försöka sälja den lägenheten som vi bor i. Detta göra att lägenheten hela tiden måste se tipptopp ut. För är det inte en besiktningsman som ska värdera huset och komma med ett marknadsvärde eller en fotograf som ska ta bilder till alla annonser så är det mäklaren som ska kolla att allt ser bra ut inför alla dessa saker och nästa vecka har vi två visningar. Vi har fyllt källaren så att det nästan inte går att få igen dörrarna men jag har ändå massa saker kvar att packa ner, så på nåt vis måste jag lyckas trolla bort sakerna som vi ska slänga från källaren så jag kan få ner lite fler kartonger där annars blir det vansinnigt mycket att göra sista veckan. 

Sen måste man ju ordna med ström, tv och parabol, bredband, försäkringar, flyttändringar, dagisplatser, postomdirigering och jag vet inte vad till det nya huset också. För att göra det extra komplicerat är det inte bara vi som flyttar utan farmor och farfar också så deras saker ska trollas bort och deras post omdirigeras också:) 

Sen är det jul och då ska det nya huset vara färdigt uppackat och se så där hemtrevlig, mysigt och julpyntat ut, men det är en evighet tid, först ska vi ha visning, packa ner, flytta, packa upp, ha en tenta, åka till Sverige och byta julklappar, skriva ett PM och sen är det jul med julfester och allt.


Klockan 5.00

-"Ähhhh"
Jennifer skriker till men tystnar snabbt och jag kan glatt konstatera att hon nog fortfarande sover och jag slipper gå ur den varma sängen. Men strax efteråt bryts tystnaden igen av Rasmus prat inne på barnrummet.
-"Jeg ska gå å si fra, Vennifer"
Små smygande fötter kommer knatandes över hallgolvet och in på vårt rum och självklart är det till min säng som de är på väg.
-"Mamma, Vennifer slo sig å gråter, du må komme å tröste hun"
Rasmus har i sin lilla oro för sin syster kommit in till oss för att påpeka att han syster precis grät och att den förväntade reaktionen från oss föräldrar uteblev. Så var jag i alla fall tvungen att kliva ur den varma och sköna sängen bara för att konstatera att Jennifer sov sött i sin säng.

Nytt Hus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har vi köpt hus!!!!!!!!!!!!! Helt sannslöst kul, barnen får var sitt rum= inga leksaker i vardagsrummet. Det finns till och med en tvättstuga så ingen mer tvättmaskin i köket och ingen torkställning i gästrummet:) Helt fantastiskt!!!! Vi har till och med tomt och en veranda det går att sitta mer än två personer på. Det är första gången sen jag flyttade hemifrån som vi faktiskt bor på bottenplan och har gräsmatta utanför huset som är vår. Det går att sitta på verandan, det är till och med plats till mer än två stolar och inte nog med det, det finns två verandor en upp och en nere. Helt perfekt:)

Jennifer är lite sur över att vi inte kan flytta imorgon eller i övermorgon och Rasmus gråter för att vi inte är på väg ut genom dörren just nu men annars är allt väldigt bra just nu:)

Romskip del 2

Idag när vi körde bilen till farmor fick jag en grundlig förklaring i hur man kör en rymdfärja. Bilresan tar cirka 20 minuter och hela vägen satt barnen och förklarade både det ena och det andra med hur man kör. Om man till exempel vill se något så säger man
-"Romskip ta fram teleskopet"
Vill man starta så börjar man klappa händerna mot knäna och säger "ta av"
Rasmus meddelade att det var viktigt med "setebelte" (säkerhetsbälten) och man måste "hålle sig fast"

Efter ett tag kom Jennifer på en liten grej som hon inte visste om rymdfärjor men som bekymrade henne en hel del och det var att hon inte riktigt visste hur hon skule hitta vägen dit hon ville. Lätt förklarade jag för henne att det finns kartor för sånt, men då behövdes det ju självklart två ett till henne och ett till Rasmus (de ska ju ha varsin rymdfärja, en rosa och en blå). Att det faktiskt finns fler än två kartor här i världen så att det inte var något stort problem gick inte in, allt de behövde var två karotr så då räckte det med det. Alla andra kartor är överflödiga:)

Lille snygging

Var inne på apoteket häromdagen med Jennifer och Rasmus. De knatade runt och tittade på barntandkräm, nya tandborstar, prinsessplåster och jag vet inte vad. När jag hade fått medicinen och skulle gå var Rasmus två steg ifrån Jennifer och som vanligt en sekund senare än henne på att reagera. Detta gör att hon vänder sig om och högt och tydligt ropar ut över hela apoteket
-"Kom snygging nu ska vi gå"
Detta till alla gamla damers förtjusning och spridda skratt hördes inne på apoteket.

RSS 2.0