Diskussion vid köksbordet

Igår satt Jennifer och Rasmus och ritade vid köksbordet. De var ganska trötta båda två och småtjafsade med varandra. Till slut hör jag Rasmus ta till det klassiska:
-"Jeg er ikke vennen din"
Jennifer kontrar snabbt:
-"Men i himlen kommer vi til å være sammen da"
Rasmus svara blixtsnabbt utan att blinka:
-"Nehej, for Jesus kommer til å sette deg på en annen sky(moln)"

Tack Gud att vi lever!!!!


De vise männen på besök

Barnen har gått och tittat på presseningen och tejpen som täcker över älgen hela dagen. Ungefär klockan två kommer några grannar för att titta och lyfter på presseningen. Jennifer skyndar till fönstret för att ta en titt på älgen, hon var borta hela dagen igår och fick inte se den. Just då kommer en av de grönklädda männen som vi hade på besök igår tillbaka. Han blev inte glad åt att presseningen var borta. Rasmus utropar glatt:
-"Mamma se de vise männene er her igjen"
Till vardags kallar vi de Viltnemnda men så här i juletider låter ju onekligen de vise männen lite bättre. De visste fortfarande inte varför älgarna dog men det var i alla fall inte mjältbrand! som de trodde först så nu kunde den flyttas. Efter ungefär en timme med rep och bil fick de upp älgen på släpet och kjörde iväg. Rasmus var ute med Daniel och tittade på och Jennifer hängde i köksfönstret. Rasmus har pratat om de vise männen hela dagen och nu väntar vi med spänning på den tredje älgkalven som inte har blivit hittat än och som kan ligga död någonstans i närheten eller kanske komma inknatandes i trädgården inatt för att dö, vem vet? Kanske de vise männen kommer tillbaka?

Efter dussintals av älghistorier under hösten återstår det att se om han blir trodd på dagis när han berättar detta på måndag:)

Vi bor på landet

Idag vaknade vi till denna fina utsikten från köksfönstret.

Igår hittade de en död älg bara två hundra meter härifrån, detta gjorde att vi idag fick besök av både viltnemnda och mattilsynet som tog tester av älgen. Eftersom två älgar har dött på två dagar i samma område måste de klura ut vad som har hänt. Så vad hände med älgen, jo den ligger kvar i vår trädgård på grund av eventuell smittorisk vill de inte flytta älgen förrän de vet varför den dog. de har lagt en presenning över och meddelat att alla barn och hundar ska hållas borta, förhoppningsvis kommer de och hämtar den imorgon men om de inte får provsvaren tidigt imorgon kan det dröja ända till måndag innan de hämtar den. Tryggt:)

Jennfiers önskelista

Den här veckan hade barnen i läxa att skriva/rita en önskelista med fem saker i julboken. Igår tog Jennifer glatt fram boken från ryggsäcken och skrev:

EN EKTE KATT SÅM IKE KLORER
JYNEHEST
EN PETKSÅP
SMIGNKEBOR
HUN

Det framgår inte om hunden också ska vara levande men jag misstänker det utifrån tjatet under resten av hösten:) För dem som undrar kommer föklaringen på sminkbordet här:
-"Jo du skjönner mamma, först må man ha ett bord og det har jo jeg men jeg må ha ett som er så höyt (måttar med handen högre än det lilla lack bordet hon har på sitt rum) og så finns det bokser med sminke som er så store(måttar med handen igen) og der finns det veldig masse forskjellig sminke og så putter man sminken oppå bordet - sminkebord:)"

Rasmus surfar:)


Kungen av Norge

I veckan hade hela ettan lektion tillsammans. 37 små barn sitter och pratar om Norges konstitution och kungafamiljen. Fröken frågar vad Kungen av Norge heter. Jennifer är ivrigast av dem alla och räcker snabbt upp handen, "jag vet, jag vet"
Och så säger hon med ett brett leende:
-"Jesus!"
Behöver jag tillägga att hon går på en kommunal skola?


Sångens begåvning

I tisdags var det dags för julgrans tändning, pepparkakor og glögg på dagis. Barnen hadde övat in julsånger som de skulle sjunga. Både jag och Daniel lovade att komma och även Jennifer tvingades dit för att lyssna på sin bror. På morgonen när vi körde till dagis berättade han att han inte tänkte sjunga på eftermiddagen. Varför då undrade vi, hade han inte övat. Jo då det hade han gjort men:
-"Du skjønner mamma, det blir mye koseligere hvis bare de andre barna synger å ikke jeg"
Han kunde inte berätta varför men så blev det, han gikk med nöd med runt julgranen men sjöng det gjorde han inte, det vart ju så mycket trevligare för oss andra då!?!?

RSS 2.0