Städning

Att säga att Jennifer inte är den mest organiserade personen här hemma är inte överdrivet. Hon slänger kläder och leksaker runt omkring. Att hennes stereo har gått sönder (en ny stereo står högt på önskelistan til jul! hint, hint farmor) är inte alls konstigt med tanke på alla saker som legat uppe på den.
När vi åkte hem från skolan för två dagar sen började hon prata om sina klasskamrater som fikk veckopeng! om de t ex städade sina rum hemma och hjälpte til med andra saker. Hon skulle gladeligen städa hemma hela dagarna om hon fick veckopeng, att hon då skulle köpa godis själv på lördagar var inget problem!?

Idag var det dags för städning av rummet eftersom jag skulle dammsuga uppe, detta var något hon vetat om hela veckan ändå var det inte direkt glada miner när det skulle städas. När hon pratade med mamma i telefon hörde jag henne uttrycka det så här:
-"Mas, mas, mas, rydd, rydd, rydd! Du skjönner Bestemor, jeg liker å ha det rotete men det gjör ikke mamma!"
Det lät mer som min oorgansierade dotter:)

Regn

Idag har det regnat hela dagen, när vi kom hem från dagis och skola så förklarade Rasmus för mig varför det regnade.
-Mamma, vet du hvorfor det regner idag?
-Nej
-Jo, fordi Gud vasker alle gresskarene(pumporna), de har jo blitt så skitne åh se på de nå. Helt rene og fine!

Tänk så fantastiskt, Gud såg att pumpan som barnen skurit ut och ställde på trappan förra helgen hadde blivit smutsig och så bestämde han sig för att tvätta den:)

Knockout

Härom dagen stod Rasmus och spelade playstation, det var en fäktningsmatch och Rasmus vann. På tv-skjermen stod det Knockout med stora bokstäver. Den läskunniga storasystern sitter bakom i soffan i jublar:'
-"Knokut (läses med svenskt uttal) Rasmus! Du fick en knokut!!!!

Jag måste erkänna att jag hade lite svårt att hålla mig för skratt och försökte förklara för barnen hur man skulle uttala detta konstiga ord:)

RSS 2.0