Rasmus födelsedag

Klockan fyra igår morse vaknade Rasmus och undrade om det inte var dags för paket snart, klockan halv sju låg han och snyftade i sängen för att ingen hadde "väckt" honom än. Då var det bara att bita i det sura äpplet och gå upp fast det var lördag.

Så här sovandes var han när vi kom in på rummet:)

En glad pojke öppnar paket och det är fint med en storasyster som kan läsa korten.


Så här glad blev han när han hörde att Tante Milla och Oldefar skulle bjuda på en dag i slalombacken.


Normala barn?!?!?Den nya skateboarden och racing bilen var en hit, till och med Knerten fick sig en åktur.Rasmus fick till sin stora glädje en barbie av sin bästa kompis:)))

När barnkalaset var slut klockan tre knäckte killen helt ihop, han var helt förtvivlad och tårarna sprutade. Det blev ett riktigt antiklimax när allt som han längtat efter så länge helt plötsligt tog slut. Till slut lugnade han sig och vi fick några lugna timmar tillsammans med alla nya leksaker och filmer innan han till slut slocknade i sängen med sina nya följeslagare prinsen och Knerten.


Världscupen

Idag hade vi en deltävling i världscupen i trädgården. Ett par pappor byggde två meter högt hopp och tre små och en lite större pojke hoppade friskt. S som är 8 år var så klart bäst och lyckades faktiskt även stå efter hoppet ett par gånger, de andra trillade när de landade. Rasmus var jättetuff och hoppade friskt flera gånger. Tyvärr var kameran helt tom för batteri men vi kanske kan få han att hoppa imorgon så vi kan lägga ut bilder:)

Språkförvirring

Häromdagen fick barnen en ny CD på svenska av Bestemor och Bestefar. En av sångerna går så här:
"Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon"
Efter att ha lyssnat på sången en tre, fyra gånger så undrar Jennifer vad de menar, vem är det som ska hjälpa Allah?
Hon trodde att de sjöng, "Ingen kan hjälpa Allah, men Allah kan hjälpa någon" Efter att ha haft om islam på skolan i flera veckor vet hon ju mycket väl vem Allah är men hon fick det inte helt att passa med texten:)
Så fick vi ha en liten språklektion i bilen om skillnaden på ord och uttal i Sverige och Norge.

RSS 2.0