Nu har det hänt!

Trafiken i Indien är ganska kaotisk, alla vill komma först och säkerhetsavståndet til övriga bilar, cyklister eller fotgängare är ungefär en centimeter. Ett ganska fint och säkert avstånd tycker de flesta indier, inte helt tryggt tycker vi skandinaver. Men man lär sig och för varje dag så slappnar man av lite mer, någon allvarlig trafikolycka händer nog inte, de kör ju trots allt inte så snabbt. Men idag hände det, när vi skulle köra till skolan blev det igen?!? trångt på vägen och rätt som det var hörde vi ett dunk och taxichaffören stikker ut huvudet gennom rutan och knyter näven och skriker något obegripligt til taxin snett bakom allt så klart medans han fortfarande kör framåt i samma hastiget som innan. Det faktum att vi kört in i sidan på bilen som låg bredvid oss betyder ju inte alls att vi behöver stanna bilen?!?

Väl framme på skolan byggde vi lego med barnen, de flesta hadde nog inte byggt så mycket innan, barnen visste inte upp och ner på legobitarna och det tog ett bra tag innan de lyckades sätta ihop bitarna även om vi visade och hjälpte. Våra barn var duktiga och visade hur man kan bygga olika grejer, vi utnyttjade även tillfället til att räkna och gissa färger på engelska. Jennifer tyckte det var roligt att hjälpte till att bygga torn som man kunde räkna klossarna på. 

Igår var vi på New Market och åt glass på KFC. Här i stan så är de flesta som jobbar på KFC stumma/döva hvilket gör att man måste peka på menyerna och använda teckenspråk för att beställa och kommunicera med personalen. I ett land som Indien med den människosynen som finns här är det ganska otroligt att en hel restaurangkedja kan drivas på detta sätt. När vi satt och åt fikk vi en enkät som vi skulle fylla i "Feed us back" stog det på framsidan. Vet inte om helt om det är riktigt så man uttrycker det på engelska men, men... Inne i enäten var det frågor som:
-How was your food?
    a) hot as a supermodel
    b) cold as an ex-girl friend
-  The food made me
   a) lick my fingers once?
   b)  I am still lcking my fingers
   c) I will be licking my fingers tomorrow too
Vad ska man svara på sånna frågor, vi är i Indien att slicka på fingrarna är förenat med magsjuka och vi åt dessutom glass, den var ganska kall:)

Vart vi än går så är det folk som ska sälja på oss massa grejer, barnen börjar bli lite mer vana nu och har förstått att det som stoppas i händerna på dem inte är gratis och att de inte skal ta emot allt. Rasmus har lärt sig av Milla som demonstrerat detta ganska tydligt medans vi varit här och utbrister ett strängt och surt NO! Vilket han upprepar tills de till slut (förhoppnignsvis) går sin väg. Inne på KFC satt barnen och väntade vid ett bord medans vi beställde glass. En servitör kom bort till dem med fyra ballonger, alla fyra barnen skakar på sina små huvuden och säger bestämda NO! Stackars barn de vågor inte ens ta emot ballonger inne på restauranger längre.

De är väldigt stolta över den engelska de har lärt sig och tillsammans med Levi sitter de och berättar vägen för taxi chaufförerna, left, right, straight, rrred light rright. Vi är i Indien och det ska rullas på r annars förstår folk inte vad man säger. När vi är framme säger Rasmus "du can stop here". Vi har försökt förklara ganska många gånger att det heter "you can stop here" men det går inte riktigt in. "Jeg kan si som jeg vill da, de skjönner det"  

Grabbarna i sina nya "äkta" Ray-Ban briller!


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vad spännande ni har det o vilka tuffa killar. Kramar till er alla.

2010-11-12 @ 12:53:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0