Etiskt dilemma

Varje vinter kommer det inn två, tre möss på vinden. De kommer när det blir riktigt kallt och vi fångar de ganska snabbt sen är det lugnt resten av året. Ända tills nästa vinter när det blir lika kallt igen. I lördags var Daniel uppe på vinden och plockade ner julpynten, han hittade då årets första (och förhoppningsvis sista) mus i en av musfällorna. Rasmus tycker hemsk synd om de små musen som vi fångar.

Han har pratat sig varm för en musfälla som inte dödar mössen utan bara fångar dem så vi kan släppa ut dem igen. Igår kväll var inget undantag,
-"mamma, kan vi ikke bare fange musene istedet for å en musfelle, det er faktiskt å DREPE og det er ikke så snilt å gjøre det mot Jesus sine dyr!"
Den var ny och här måste jag erkänna att jag inte riktigt vet vad jag ska säga, så länge mössen är skadedjur har jag tonvis med argument men när det blev Jesu egna små djur då vet jag inte helt vad jag ska svara. Någon som har en idé?

Just nu har vi en kompromiss, Rasmus ska bygga ett hus åt mössen som han kan fånga dem i och som de sedan kan bo i UTE! När han är klar?!? med det ska jag se om den fungerar. Jag tror att jag har köpt mig lite tid men någon gång kommer han ju inse att det inte är så lätt att bygga hus åt möss.

Kommentarer
Postat av: tante milla

kanske lättast att köpa en musfälla som bara fångar mössen:)

2010-12-02 @ 03:52:58
Postat av: shirin

mössen kommer ju till jesus när dom dör då! mycket bätte än att va på jorden bland alla mördare! :)

2010-12-02 @ 05:10:11
URL: http://familjenbryne.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0