Glädje

Tänk vad viktigt det är att vara glad och hur stor skillnad det kan vara att man tvingar sig själv att tänka positivt och fokusera på de bra sakerna som händer runt omkkring en.
För ett tag sen gjorde jag och barnen en överenskommelse att alla skulle försöka vara glada hela veckan. Ingen skulle vara sur och grinig och om någon var det så fick man påminna varandra. Det funkade!!! Barnen vände på en gång och blev mycket mer positiva och när munngiporna pekade neråt behövde de bara en påminnelse om överenskommelsen så log dem igen.
Av någon konstig anledning gick vi från detta, det försvann i det dagliga livet och alla måsten. Tänkte på det igen idag när jag läste en bok om glädje hur otroligt viktig glädjen är. Hur lyckligt lottade vi är som har Jesus, den eviga källan till äkta glädje, hur viktigt det är att fokusera rätt, att fokusera på allt som är bra, allt vi har fått. Måste nog ta en prat med barnen igen så vi alla kan skärpa oss lite, ändra fokus och få lite glädje in i huset och familjen igen. Tack Jesus för glädjen du ger varje dag!

Kommentarer
Postat av: Louise

Bra skrivet, glädje är bra =)

2009-04-23 @ 10:35:16
URL: http://liloo.blogg.se/
Postat av: Pauline Wallmyr

Ja glädje är ju så viktigt! O tänk vad mkt vi påverkar våra små med vårt eget humör. :-) Fröjd i Herren är vå starkhet! :-)

2009-04-29 @ 15:16:26
URL: http://wallmyr.blogspot.com
Postat av: Jørgen

Takk for inspirerende innlegg Marianne:) Glede er viktig. Hørte akkurat på en preken av Francis Chan på player.html" rel="nofollow">http://www.cornerstonesimi.com/special/mediaplayer.html om at å glede seg egentlig er et påbud, ikke et godt forslag:) Veldig forfriskende og bra preach!

2009-05-08 @ 16:17:37
URL: http://jorgenlarsen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0