Uppbyggligt tal

Jennfier har kommit in i en period där frågan varför är ett av de mest livsnödvändigaste orden vi har och självklart måste användas 10 000 gånger per dag. Vi fogar oss aldrig efter vad mamma säger om vi inte har ställt frågan varför minst 15 gånger för att vara helt säker på att mamma har en giltig anledning till sitt beslut eller mamma helt enkelt bryter ihop och blir arg eller hotar med följder om lydnaden inte inträder omedelbart. Igårkväll var klockan åtta innan hon hade fått i sig sin kvällsmat och hon var färdig för sängen eftersom det var sent tyckte inte hennes mamma att det var läge för läsning på sängen eller ett hav av nallar att leka med. Efter flera minuters diskussion där frågan varför förekom minst 10 gånger bestämde hon sig för en annan infallsvinkel.
- "Bestemor sier at jeg får lese på sengen"
- "Jag är inte Bestemor och jag sa nej"
- "Men jeg sa, Bestemor kan jeg få ha en tidning i sengen och så sa hun ja."
- "Ja men jeg sier nej, du skall sove med en gang" 
-"Men en gang fikk jeg ha tre tidninger i sengen hos Bestemor"
Till slut blev jag lite irriterad och förklarade lätt frusterad för barnet att hennes Bestemor var perfekt men hon skulle i alla fall lägga sig utan att läsa först. Surt gick hon ett par steg upp för trappen innan hun utbrast.
-"Men du är inte perfekt mamma"
Tack för den televerket säger vi när klockan är åtta på kvällen och diskussion nummer 9867 för dagen är avslutat. Nu gäller det bara att städa upp, sova och försöka hämta krafter till nästa dags kraftmätningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0