Städyra

I vår lätt stressade vardag med jobb från 7-22 var eller varannan dag, c-uppsats, två barn i trotsåldern, en trasig bil, dugnader, renovering och ett hem att sköta har vi behövt att prioritera lite vilket helt klart syns i vårt hem. Det ligger saker överallt, det behöver dammsugas, tvättas golv och städas i alla rum. Fönstrerna ska vi inte prata om, de är inte tvättade sen innan jul mycket på grund av att vi har slipat och varför tvätta fönster som dagen efter kommer att vara helt igendammade, men men nu när vi är färdigslipade blänger de på mig varje dag med all sin skit och plågar mitt redan tyngda samvete. Dessutom har det i flera veckor hängt både vinter, vår och sommarkläder och skor i hallen tillsammans med två gåbilar och två dockvagnar, lätt överbefolkat i vår rymliga hall med andra ord. Man får ta sats och trycka sig in genom dörren, hålla andan och dra hårt och låsa snabbt för att dörren inte ska glida upp och alla grejer trilla ut.
Men idag fick jag helt enkelt nog, så nu är alla vinterkläder och skor bortpackade, några är till och med tvättade och hänger på tork hör och häpna. Hela nedervåningen är städad, golven är BÅDE dammsugade och tvättade, disken är diskad, alla papper och prylar i köket sorterade. Påskpynten är återigen nerpackad i källaren(varför använda påskpyntet bara en vecka om året när man har investerat så mycket pengar i den, dessutom blir det ju en extra gnällgrej för ungarna att kunna tjata om påskgodis varje dag), båda bilarna och en av vagnarna har åkt ner i källaren för att uppehålla sig där istället för i hallen när de inte används. Allt skräp i källaren är slängt! Inte illa faktiskt. Jag har tvättat en maskin med kläder och vikt undan och som om detta inte var nog har jag även handlat mat åt morfar och städat ur hans lägenhet tillsammans med min moster.
Utöver detta har jag sovit en timme på dagen, pluggat en timme och lekt ute med barnen en timme, lagat varm middag och fikat muffins med ungarna.
Tänk om alla dagar kunde ha lika många timmar som den här då kanske jag kan hinna med övervåningen också, skriva färdigt c-uppsatsen, ha tålamod och orken att vara ytterst konsekvent med barnen och därmed få de att uppföra sig istället för att trotsa, måla båda trapporna, tvätta fönstren, städa i farmors grejer i källaren, spackla och måla alla smågrejer i köket, vardagsrummet och barnens rum, måla färdigt väggarna i trappen och just ja vi har ju inte ens börjat på vårt rum:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0