Korvbröd, räksallad och stekt lök

Nu har vi firat 17 maj i två dagar, intensivt men kul fast nu måste jag erkänna att jag är helt slut. Det började igår morse med att jag hämtade syrran på Gardemoen klockan 8, hem och hämta Jennfiers grejer till parken och skjutsa henne dit. Sen var det snabbt hem till farmor och hämta henne, möta Daniel och morfar och gå i 17 maj tåg med Jennifer och resten av parken. Hon som hade övat på att ropa Hurra och tuta i trumpeten och vifta med flaggan hela morgonen gick nästan som i andakt runt i tåget efter korpset som spelade. Med lycka i blicken och ett litet leende på läpparna gick hon runt och viftade med flaggan, men inte förrän de hade gått färdigt och korpset stod och spelade på gården började hon tuta vilt och tinade lite. Efteråt vart det korv med bröd eller lompe, räkmackor, kakor och glass hemma hos oss tillsammans med morfar och farmor. Det var superkul att se morfar igen nu när han har kommit hem från Spanien och Rasmus skulle så klart visa att han var Oldefars lilla pojke och åt samma mat som morfar. Han åt mackor med räkor och räksallad, Rasmus å andra sidan åt Korvbröd med räksallad och stekt lök och för att förstärka löksmaken så åt han lite stekt lök med sked också vid sidan av, detta nersköljt med lite Fanta. Låter helt underbart gott tycker jag.

Idag har vi varit inne i stan och tittat på alla barntågen som går framför slottet inne i Oslo, tjockt med folk men lite kul. Härlig stämning är det i alla fall, på kvällen var vi i församlingen och hade fest och åt mat. Rasmus har så klart fortsatt med sin 17 maj diet idag också och ätit korvbröd med räksallad och stekt lök hela dagen.

Jörgen höll ett 17 maj tal om att inte falla till ro med den vardagen vi har utan att bli "skapande missnöjda." (Ett uttryck använt av Martin Luther King) Det är så Norge blev fria från Unionen med Sverige (Tack Gode Gud för det) och även så vi till slut vann andra världskriget. Många stora förändringar i världen har åstadkommits på detta sätt. Vanliga människor som har blivit missnöjda med dagsläget och inte bara blivit sura och griniga utan bestämt sig för att göra någonting åt situationen. Martin Luther King gick så långt att han i ett tal sa att människans frälsning ligger i att vi blir skapande missnöjda. Om vi läser om bön i bibeln så hänger det alltid ihop med något annat. Det är bön och fasta, bön och helande, bön och evangelisation. Det räcker aldrig med bön, vi måste omvandla bön till handling. Alla kan gör något för att förändra världen runt omkring oss och några kan göra mycket. Så låt oss göra som folk före oss och helt enkelt förändra världen, tillsammans kan vi göra det! Jag antar Jörgens utmaning, gör du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0