Världens bästa pappa

Runt klockan tio varje förmiddag börjar lillkillen prata om sin pappa.
"Pappa, buss, mig"
"Ja vännen pappa kommer hem till dig med buss."
"Mig, buss pappa, mig"
"Ja lilla älsklingen till dig"
Efter några upprepningar till så försvinner han glad och nöjd in i lekens värld igen för att återkomma lite senare för att igen förvissa sig om att pappa också idag kommer hem till honom med bussen.
När de senare på kvällen ligger i sina sängar och får veta att imorgon när de vaknar då är pappa hemma frammanar detta oanade mängder av jubel och förväntan på morgondagen stiger flera hakk.

Varför denna iver över pappa undrar du kanske, lite för att vi föräldrar gör det till något väldigt speciellt när pappa är hemma eller har jag konstaterat idag, för att han gör dagen så speciell. Idag vaknade de tidigt och pappa flög ur sängen och förevisade en ny film speciellt till stora tjejen som var helt lyrisk över att hennes pappa hade ordnat ännu en film till henne. Efter en och en halv timmes pappa mys framför filmen var det dags för frukost och påklädning. Medans lillkillen tog sin två timmars sovpaus mitt på dagen så spelade tjejen spel med sin pappa. Efter vad som skulle vara en enkel macka till lunch så skulle de gå ut.
"Ska vi hitta på bus?"
Med lysande ögon kom svaret
"Ja, jippie"
En kvart senare när båda barnen fortfarande var fulla med förväntan och alldeles fnittriga kunde deras mamma upplysa de om att buset som pappanhöll på att ordna bestod av våfflor till lunch. Jag kan säga att stämningen i köket inte på något sätt dog ut den höjdes snarare flera hakk. Efter nygrädade våfflor med smör och socker eller sylt och creme fraiche försvann de så ut i en och en halv timme och åkte pulka och busade i snön. Väl inne var det matlagning på rummet och vattenfärgsmålning för hela slanten innan det var dags för barntv och kvällsmat. Klockan halv åtta somnade båda barnen trötta, lyckliga och fulla av förväntan inför imorgon för då är också pappa hemma. De förväntar sig ingenting mindre än en ännu bättre version av idag.
Pappadagar är fulla av bus, lek och mys totalt fria från ansvar, stress och måsten. Tänk om alla dagar kunde vara sådana!


Kommentarer
Postat av: superdaddy

mmm, vad säger man till det...

superdaddy

så klart!

2007-01-28 @ 19:02:05
URL: http://superdaddy.blogg.se
Postat av: Louise

Ååå, vad mysigt :)

2007-01-29 @ 09:04:41
URL: http://liloo.blogg.se
Postat av: Yvonne

Ni är toppen båda två. Ni är helt enkelt världens bästa föräldrar :-) o vi älskar er. Kramar till er alla.

2007-01-29 @ 13:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0